NIRAS stärker positionen inom byggprojektledning och växer i Mälardalen

NIRAS förvärvar Hydracon Sverige AB och stärker därigenom positionen som ett av Skandinaviens ledande konsultbolag inom bygg och fastigheter. Genom förvärvet och etableringen i Uppsala får NIRAS en större geografisk närvaro i Mälardalen och kan erbjuda våra uppdragsgivare en ännu större tillgänglighet. Samtidigt stärks NIRAS resursbas inom byggprojektledning och kompetenserna inom t.ex. miljöbyggnad och kalkylering samt utbildning inom flera fackområden fördjupas.

Hydracon startades 2004 och är idag 15 medarbetare. Precis som NIRAS arbetar Hydracon med processen genom hela byggprojektet och tar ett helhetsansvar i uppdragen. Hydracon har stor erfarenhet av att arbeta med kulturbyggnader, skolor, vårdboenden och bostäder.

”På NIRAS har vi sedan en tid haft ambitionen att etablera oss med en bättre närvaro i hela Mälardalen. Med Hydracon stärker vi nu vårt erbjudande och skapar ännu bättre förutsättningar för fortsatt tillväxt framöver”, säger Torgny Westerberg, affärsområdeschef Arkitektur och Byggprojektledning på NIRAS.

”Genom att bli en del av NIRAS ser vi stora möjligheter att erbjuda våra kunder både fler resurser och tjänster. För våra medarbetare innebär det omedelbart en tillgång till en gedigen skandinavisk resursbas, betydligt fler kollegor och helt nya möjligheter till utveckling. Det känns otroligt inspirerande att bli en del av en organisation som arbetar så integrerat över affärsområdes- och landgränser och med ett tydligt hållbarhetsfokus”, säger Olof Uhlander, VD Hydracon. NIRAS Sweden AB ingår i NIRAS-koncernen. NIRAS är en ledande leverantör av konsult- och projektledningstjänster inom samhällsbyggnad, byggprojekt, arkitektur, fastigheter, hyresgästrådgivning och lokalförsörjning, energi, miljö, infrastruktur, processindustri, samhällsplanering och analys samt utvecklingsbistånd. NIRAS grundades 1956 och har sitt huvudsäte i Danmark. NIRAS har 2 100 anställda och bedriver verksamhet i över 100 länder. I Sverige har NIRAS kontor i Stockholm, Göteborg, Malmö, Uppsala, Linköping och Norrköping.

För mer information, kontakta:

Torgny Westerberg, Affärsområdeschef Arkitektur och Byggprojektledning Stockholm
08-588 922 01, torgny.westerberg@niras.se

Olof Uhlander, VD Hydracon
08-36 73 09, olof.uhlander@hydracon.se